Friptura de porc la cuptor cu garnitura de mazare

de dakris in Porc, 7 Feb 2012 | 10552 vizualizari

 

Zilele trecute am facut ceva bun, simplu si rapid. Iata cum!

 

INGREDIENTE

  • pentru friptura:
  • 800 g pulpa porc
  • sare
  • piper negru macinat
  • cimbru
  • busuioc
  • 5-6 catei usturoi
  • 80 ml ulei
  • pentru mazare:
  • 800 g mazare congelata
  • 2 cepe mari
  • ulei
  • marar
  •  sare      
 
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de porc la cuptor cu garnitura de mazare:

Se spala bine carnea, se taie felii si se aseaza in vasul termorezistent/tava. Asezam cateii de usturoi printre feliile de carne, adaugam condimentele, uleiul si apa. Se tine la cuptor la foc potrivit cca 2 ore.

Intre timp pregatim garnitura astfel : Intr-o tigaie teflonata, in care adaugam putin ulei si cca 100 ml apa, se inabuseste ceapa taiata (eu am taiat-o „solzisori”) apoi adaugam mazarea si sare. Acoperim cu un capac si lasam la foc potrivit. Cand apa s-a evaporat si mazarea s-a inmuiat se ia de pe foc si se adauga mararul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc la cuptor cu garnitura de mazare" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pulpa de porc cu cartofi la cuptor